Japonia vrea să interzică vânzarea mașinilor cu motoare cu combustie internă din 2035

De Sergiu   |  3 Decembrie, 2020

Distribuie :

Cu câteva săptâmână în urmă vă informam că Marea Britanie va interzice comercializarea vehiculelor echipate cu motoare cu combustie internă din 2030, dar iată că nu e singura. Mai nou, Japonia are în vedere o decizie similară care ar avea cu siguranță un impact asupra industriei sale foarte dezvoltată de automobile.

Acest fapt îi va motiva pe toți producătorii de automobile să accelereze dezvoltarea tehnologiei electrice în produsele sale. Toyota vine deja cu mai multe soluții în acest sens, de genul vehiculelor hybrid, dar și a celor cu pile de hidrogen, de genul modelului Mirai. Pentru viitor însă, japonezii își planifică să scoată de pe piață toate automobilele ce nu vor fi echipate cu propulsie pur electrică.

Nissan, un pionier în producția de vehicule electrice, a declarat deja că este gata să răspundă acestor decizii.  Alți producătorii de automobile însă s-au abținut să comenteze despre posibilul impact pe care acesta îl va avea asupra companiei lor.

Potrivit Boston Consulting Group, un lider mondial în serviciile de consultanță ponderea de vehiculele electrificate în Japonia este așteptată să crească până la 55% până în 2030. Raportul lor recent explică că „viteza de extindere a ponderii vehiculelor electrice se va accelera datorită faptului că prețurile bateriilor scad mai rapid decât se aștepta anterior ".

Febra electrificării nu se oprește însă aici! Părți din SUA, Canada, Germania și alte piețe globale și-au anunțat deja intențiile de a reduce vânzările de vehicule noi cu motor cu combustie internă în următorii 10-15 ani. 

Marea Britanie interzice vânzarea de mașini cu motoare pe benzină și motorină începând din 2030
Marea Britanie ar putea fi printre primele țări din lume care ar renunța la mașinile cu motoare cu ardere internă. Cel puțin la vânzarea acestora. Acest lucru intenționează să-l anunțe săptăm&ac
AutoExpert