JCB Pothole Pro - mașinăria care repară gropile în 8 minute! Vrem una ca asta în oraș, să lucreze 24/24

De Redactor AE   |  19 Ianuarie, 2021

Distribuie :

Imaginați-vă că pentru a reparație o porțiune de drum, nu mai ai nevoie de: muncitori calificați, bobcat, mașinării de frezat asfaltul, finisoare, camioane și cel mai important, de angajați la primărie! Îi concediezi pe toți și cumperi un JCB Pothole Pro. 

Tehnologia revoluționară promite să repare 250 de metri patrați de gropi, într-un singur schimb, la o viteză medie de 40 km/h. Or, fiecare groapă, cam în opt minute. Eficiența acestui...”instrument”(?) trei în unul, este asigurată de funcția de tăiere, curățare și reasfaltare, iar asta înseamnă că nu mai stau 10 muncitori, din care doi lucrează iar opt se odihnesc și urmăresc procesul de asfaltare a gropilor din oraș. 

Plus că și măturătoarea se face în liniște grație periei de 1200 mm și a aspiratorului care reține toate particulele de praf să nu fie împrăștiate peste tot. 

Compania britanică a reușit cu ajutorul mașinării din imagini să repare 51 de gropi în numai 20 de zile, ceea ce în mod normal, unei echipe de muncitori cu toată tehnica lor deloc învechită (adică nu ca la noi) le-ar fi luat 63 de zile. Acum imaginați-vă cel puțin două astfel de utilaje JCB Pothole Pro, ce-ar face din Chișinăul nostru într-o singură lună de zile? 

Cu gropile în asfalt ne confruntăm nu doar noi ci și europenii sau englezii. De exemplu în Marea Britanie, în perioada anilor 2019-2020 au fost acoperite 1.5 milioane de gropi. Nu știm câte sunt la noi, probabil că nimeni nu le numără pentru că ar adormi în tură. 

Și cel mai important, un JCB Pothole Pro costă mai puțin decât mașinile unor deputați de pe la noi - 160.000 de euro! Știți câți bani au fost colectați din taxele de drum și accizele la petrol - principala sursă de bani pentru reparația drumurilor? MILIOANE de euro!!!

x
x
x