Jurnaliștii germani au calificat Lada Niva drept un SUV pentru hipsteri!

De Pavel   |  13 Mai, 2021

Distribuie :

Publicația germană Berliner Zeitung a efectuat un test emoțional al SUV-ului rusesc Taiga 4x4 Urban produs în 2003. În timpul călătoriei, experții au comparat mașina cu ”caracteristicile spiritului rusesc” și au determinat publicul țintă al vehiculului rus.

Jurnaliștii au mers la reprezentanța locală Lada Niva, din municipiul Arensfeld. Pentru a înțelege cu ce poate atrage modelul rusesc clienții din Germania, jurnaliștii au decis să efectueze un test drive obiectiv. Astfel, aceștia au ales să testeze o Lada Taiga (Niva) 4x4 Urban din 2003. Această versiune a fost pregătită de constructor pentru piața din Marea Britania și Germania, fiind echipată cu jante din aliaj, un sistem de aer condiționat și scaune cu încălzire.

Pornind la drum, jurnaliștii au menționat că drumurile asfaltate nu prezintă habitaclul confortabil pentru Niva, lucru ce nu se poate spune în cazul râurilor înghețate la est de Ural, sau traseele montane din Altai. Potrivit nemților, doar în aceste condiții șoferii vor putea înțelege adevărata filosofie a vehiculului rusesc.

Întorcându-se spre oraș, jurnaliștii au accelerat SUV-ul de la 0-100 km/h, ca să afle că acesta are nevoie de 32 de secunde pentru a efectua exercițiul dinamic.

În ciuda recenziilor anterioare, experții nu au simțit nici un miros straniu al plasticului de la interior. După sfârșirea călătoriei, experții au ajuns la concluzia că vremurile în care Lada Niva era cumpărată doar de ratați au rămas în trecut. Acum, SUV-ul s-ar bucura de succe printre rândurile hipsterilor din Berlin, avocați, vânători, precum și medici, jucători de golf și celor care au nevoie regulat să ajungă la o fermă de cai.