Kia a prezentat propriul său Hummer blindat în cadrul unei expoziții din Emiratele Arabe Unite

De Pavel   |  23 Februarie, 2021

Distribuie :

Kia a prezentat în cadrul expoziției IDEX petrecută în Emiratele Arabe Unite, conceptul unui SUV dedicat forțelor armate. Mașina care pare a fi inspirată de celebrul Hummer H1, este capabilă să transporte mărfuri și pasageri, să fie echipată cu arme de calibru mare și primește un design modern, care potrivit reprezentanților Kia este ”un factor atractiv suplimentar”.

Modelul numit Light Tactical Cargo Truck este construit pe un șasiu body-on frame cu suspensie independentă. Conceptul SUV-ului militar este echipat cu un motor diesel de 225 de cai putere (volumul căruia nueste anunțat), resursele căruia sunt gestionate de o cutie automată cu opt rapoarte și transmise către roți prin intermediul unui sistem de tracțiune integrală. 

Lista de dotări include un sistem de climatizare, anvelope rezistente la spargere și un sistem de interferență electromagnetică.

Potrivit informațiiloe oficiale, vehiculul militar folosește o arhitectură modulară, ceea ce va permite celor de la  Kia să o adapteze la cerințele specifice ale clienților. Light Tactical Cargo Truck poate fi folosit ca șasiu pentru arme, punct de comandă sau punct de comunicare, atelier mobil sau navă de desant. În salonul SUV-ului pot fi transportate patru persoane, iar în benă până la 10 soldați ori până la trei tone de marfă.

Kia declară că există, de asemenea, opțiuni cu diferite lungimi ale ampatamentului, caroserii blindate și obișnuite.

În mode special, constructorul menționează faptul că SUV-ul militar a primit un design unic. Atracția vizuală a conceptului mașinii ar trebui, în opinia producătorului, să stimuleze cererea suplimentară pentru modelele militare Kia. În Coreea de Sud, producătorul auto livrează mașini forțelor armate începând cu anul 2016, iar participarea la expoziția IDEX este o altă etapă de cucerire a piețelor externe.

x
x
x