Kia va prezenta la Salonul Auto de la Geneva încă un Hybrid!

De Redactor AE   |  18 Februarie, 2016

Distribuie :

Contrar aşteptărilor, cel mai apropiat rival coreean, care ţinteşte în segmentul lui Toyota Prius, este un crossover! Noul model a fost numit Kia Niro şi este anunţat în premieră europeană la Salonul Auto de la Geneva! Crossoverul va folosi aceeaşi platformă tehnică ca şi modelul IoniQ, doar că într-un ambalaj diferit. 

Trenul de propulsie este format dintr-un propulsor cu ardere internă, cu un volum de 1.6 litri capabil să genereze în jur de 103 cai putere, la care se adaugă încă 43 de CP furnizaţi de unitate electrică. Pentru noul model, Kia a ales să folosească o transmisie cu şase rapoarte şi dublu ambreiaj, şi nu una de tip CVT, aşa cum ne-am obişnuit deja. Astfel coreenii speră să îi confere mai multă sportivitate.

Bancul de baterii acumulatoare litiu-ion, cu o putere de 1.56kWh, cântăreşte doar 33 de kilograme însă se poate lăuda cu o mai bună densitate (cu până la 50%) dar şi o eficienţă sporită de până la 13% în comparaţie cu rivalii săi. Şi chiar dacă, hybrid-ul arată mai mult ca un SUV, coeficientul aerodinamic al acestuia este de numai 0.29 Cd, astfel Kia Niro se încadrează perfect în cerinţele segmentului. Ar fi cazul deja să vorbim şi despre emisiile de CO2, care, potrivit oficialilor, nu depăşesc limita de 89g/km.

Acum nu ne rămâne decât să aşteptăm ziua când vom putea aprecia pe viu, noul model, direct de la Salonul Auto de la Geneva.

Kia-Niro-Exterior-5 Kia-Niro-Exterior-13 Kia-Niro-Exterior-18 Kia-Niro-Interior-2