Klaus Iohannis a PROMULGAT legea privind construcţia Autostrăzii UNIRII, Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni!

De Pavel   |  30 Noiembrie, 2018

Distribuie :

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a promulgat legea privind construcţia Autostrăzii Unirii Iaşi - Târgu Mureş. În cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Cotroceni, liderul de la Bucureşti a declarat că lansarea proiectului, care va uni două regiuni istorice - Moldova şi Transilvania, în ajunul centenarului Marii Uniri este pe cât se poate de potrivită, transmite publika.md

"Oamenii din Moldova, ca şi cei din Transilvania şi Republica Moldova aşteaptă să circule spre Europa pe această autostradă, care să le facă viaţa mai bună. Acest proiect are o importanţă strategică deosebită, contribuind în mod ferm la demersurile de integrare europeană a Republicii Moldova", a declarat Klaus Iohannis, preşedintele României.

Klaus Iohannis a mai menţionat că această autostradă va contribui substanţial la dezvoltarea zonelor pe care le străbate.

Într-un interviu pentru Agerpres, ministrul moldovean al Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, a declarat că la Ungheni va fi construit un pod care se va uni cu autostrada "Iaşi -Târgu Mureş", iar acesta va fi un proiect cheie între Chişinău şi Bucureşti.

"Noi vrem cu această autostradă să trecem Prutul", a mai spus Gaburici pentru Agerpres.

Autostrada Unirii va avea 320 de kilometri, iar costurile construcţiei au fost estimate la câteva miliarde de euro, bani care vor veni din credite externe şi fonduri europene nerambursabile. Termenul de finalizare este de patru ani.