La Strășeni, un șofer beat reținut de polițiști, a furat mașina acestora și a fugit într-o direcție necunoscută

De Pavel   |  11 Decembrie, 2020

Distribuie :

Un caz absolut impresionant a avut loc recent în raionul Strășeni. Acolo șofer băut care a fost reținut de poliție și așezat pe bancheta din spate a mașinii de patrulare, a reușit într-un moment să ajungă la volanul acesteia și să o răpească fugind cu ea de la fața locului.

Cazul a fost relatat de membrul Partidului Acasă Construim Europa, Liviu Baziuc, care spune că acest caz este primul de astfel în Republica Moldova și, chiar dacă șoferul a fost până la urmă găsit și reținut din nou, pericolul la care a fost expusă societatea în timp ce cu o mașină a poliției se deplasa un indivit iresponsabil în stare de ebrietate este o greșeală gravă a celor de la MAI.

Baziuc, a adpugat și că cei doi polițiști care au efectuat reținerea și care au fost lăsați de șoferul beat fără de vehicul, au fost ajutați de o altă persoană civilă, care le-a împrumutat un mijloc de transport pentru a efectua urmărirea. Șoferul beat a abandonat într-un final mașina poliției în zona comunei Stăuceni.

Membrul formațiunii PACE este de părerea că acest caz a scos în evidență mai multe goluri de sistem ale MAI, pentru că acest caz a fost mușamalizat și nu a fost mediatizat, fapt ce denotă o lipsă de transparență, dar totodată demască o altă problemă privind selectarea și instruirea angajaților în funcția de colaboratori de poliție.