Lada planifică lansarea unui nou model NIVA până la finele anului 2018!

De Redactor AE   |  18 Ianuarie, 2016

Distribuie :

Despre acest lucru scrie chiar presa rusă, citată de worldcarfans.com. Potrivit publicaţiei Izvestia noul model de SUV va fi lansat abia în 2018 şi se va alătura actualelor modele Vesta şi X-RAY. Până atunci însă, bătrâna NIVA îi va păstra locul în gamă şi cel mai probabil ca vă rămâne în continuare în vânzare chiar şi după apariţia succesorului său. 

Constructorul auto din Toliati are parte de vremuri grele acum după ce vânzările au scăzut cu 4.7% numărând doar 1.53 milioane maşini comercializate. Cu toate astea, ruşii se bazează pe noile modele lansate recent şi se arată optimişti pentru investiţiile de viitor. Aici este inclusă şi noua generaţie, ce-a de treia, a celebrului off-roader compact LADA NIVA. Tot mass-media din FR vorbeşte despre faptul că SUV-ul putea fi lansat chiar la finele anului 2016 însă, debutul acesteia a fost amânat pentru încă doi ani!

Până aici însă, nu se cunosc prea multe informaţii despre viitoarea NIVA, afară de faptul că se va renunţa la unitatea de 1.7 litri pe benzină de numai 83 CP în favoarea uneia mult mai performante. Cea din urmă va fi cuplată la o cutie de viteze manuală ce livrează puterea către sistemul de tracţiune integrală permanentă.

Circulă zvonuri că ar putea exista şi o versiune echipată cu motoare diesel de producţie Renault, însă informaţia nu a fost deocamdată confirmată de către oficiali. Aşadar, nu ne rămâne decât să aşteptăm debutul oficial al maşinii, care cel mai probabil va fi precedată de câteva "scurgeri" de informaţii şi poze spion.

imagine: Lada Niva 4x4 Urban