Lamborghini a înregistrat vânzări record în prima jumătate a anului curent!

De Inna   |  2 August, 2022

Distribuie :

În prima jumătate a anului curent, constructorul italian de automobile a atins record pentru toată istoria mărcii. Aici vorbim despre vânzări și profitabilitate. 

Doar în primele șase luni ale acestui an, livrările globale ale producătorului italian au însumat 5.090 de unități (+4.9%). Cifra de afaceri, pentru aceeași perioadă a atins 1.33 miliarde de euro. Dacă ar fi să "traducem" acești indici, atunci asta ar însemna o creștere de 30.6% față de primele șase luni din 2021.

"Am încheiat un prim semestru excepțional, în ciuda incertitudinii continue cauzate de situația geopolitică. Perspectivele sunt la fel de bune, comenzile preluate acoperă deja întreaga producție din 2023", a declarat Stephan Winkelmann, Președinte și CEO al Automobili Lamborghini. 

Reamintim că cel mai vândut model de la Lamborghini rămâne a fi SUV-ul Urus, care acoperă 61% din vânzările totale. Între timp, menționăm că italienii urmează să prezinte alte trei modele în acest an. Două dintre ele vor fi legate de Urus și unul de Huracan.