Lamborghini Aventador

De AutoExpert   |  7 Decembrie, 2011

Distribuie :

Lamborghini Aventador

Poate îţi mai aminteşti de macheta Lamborghini Aventador care a fost prezentată la Salonul Auto de la Frankfurt şi costa aproximativ 2.000.000 de Euro. Piesa de colecţie a fost realizată de Robert Wilhem Gülpen, un inginer şi proiectant german de machete de lux, care deja a pregătit ceva nou.

Chiar dacă este vorba tot despre o machetă Lamborghini Aventador LP700-4, noua creaţie este îmbrăcată în aur. Pe lângă metalul preţios, au fost folosite 1.400 de pietre preţioase pentru ornamentarea scaunelor, farurilor şi stopurilor. Preţul materialelor este estimat la două milioane de Euro. În funcţie de preferinţele miliardarului care este interesat să-şi achiziţioneze un astfel de exemplar, producătorul poate să facă unele modificări.

Noul model realizat la scara 1:8 va fi scos la licitaţie, iar de pe urma lui se aşteaptă obţinerea sumei minime de 3.500.000 de Euro, dintre care 500.000 de Euro din profit vor fi donaţi în scop caritabil. În plus, macheta va intra în Cartea Recordurilor ca fiind cea mai scumpă şi mai preţioasă machetă din lume. Astfel, modelul anterior Aventador LP700-4 este eclipsat de noul proiect construit de Gülpen.