Lamborghini Countach revine în straie moderne, după o pauză de 31 de ani!

De Pavel   |  16 August, 2021

Distribuie :

Lamborghini a reînviat legendarul model Countach! Supercarul care cu siguranță și-a lăsat amprenta în istoria industriei auto revine pe străzi în straie moderne, dotat cu cele mai noi tehnologii și o motorizare micro-hybrid.

Prima generația Countach a debutat acum 50 de ani în urmă, atunci când venea să uimească publicul cu un design futuristic și cifre dinamice impresionante. Noua generație tinde să urmeze povestea de succes și să justifice folosirea numelui devenit legendă.

Lamborghini Countach LPI 800-4 are la bază modelul Sian, care la rândul său reprezintă o variantă hypertehnologizată a lui Aventador. Vechiul Countach în realitate era destul de compact, ceea ce nu putem spune despre noua generație, care la capitolul gabarite este similară cu actualul Aventador.

Designul, în mod evident este influențat de celebrul supercar, ultimul exemplar al căruia a coborât de pe banda rulantă acum 31 de ani în urmă. Partea frontală ascuțită și blocurile optice dreptunghiulare au fost inspirate de Countach LP5000 QV, produs în 1985. Jantele la fel implică o notă retro, dar oferă dimensiuni generoase, de 20 inch pe față și 21 inch pe spate. Anvelopele Pirelli P Zero Corsa au dimensiunile de 255/30 ZR20 pe față și 355/25 ZR21 pe spate.

La posterior observăm stopurile împrumutate de la Sian, un difuzor aerodinamic din carbon și patru terminații ale eșapamentului. Tot aici menționăm și un eleron acționat electric.

Countach LPI 800-4 este pus în mișcare de un sistem de propulsie micro-hybrid alcătuit dintr-un V12 de 6.5 litri volum care dezvoltă 780 CP și, un motor electric de 34 CP integrat în transmisia robotizată cu șapte rapoarte ISR. În total, șoferul va avea la dispoziție 803 CP, pentru a accelera de la 0-100 km/h în 2.8 secunde, iar de la 0-200 km/h în 8.6 secunde. Viteza maximă atinge pragul de 355 km/h.

Lamborghini spune că va asambla doar 112 exemplare ale noului Countach, primele livrări fiind programate pentru primul trimestru a anului 2022. Prețul noului supercar încă nu a fost publicat de constructor.

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x