Lamborghini va lansa pe parcursul lui 2021 două modele noi echipate cu motoare V12 hybrid

De Sergiu   |  19 Martie, 2021

Distribuie :

Recent, în cadrul prezentării statisticii anuale a vânzărilor pe anul 2020, Lamborghini a strecurat un anunț care-i va face cu siguranță fericiți pe împătimiții mărcii. Constructorul se pregătește să lanseze două modele noi în acest an, ambele urmează a fi echipate cu propulsoare V12. Mișcarea reconfirmă intențiile companiei de a nu renunța complet la potentele motoare, în schimb, le oferă o nouă viață prin intermediul electrificării.

"Anul acesta, lui Huracán STO i se vor alătura alte două produse noi, bazate pe iconicul V12", se arată în anunț. Deci, ce presupune asta pentru modelele V12 la care ne putem aștepta anul acesta?

Popularul Aventador deja înregistrează semne evidente de îmbătrânire, or zece ani s-au scurs deja de la debutul acestuia. În acest sens, constructorul îi caută de ceva vreme un succesor, primele prototipuri fiind deja remarcate în timpul testelor.

Puține se știu la moment despre modelul ce trebuia să preia stafeta, dar cunoaștem că va fi pus în mișcare de un V12 aspirat natural și variante hybrid. Dacă ar fi însă să credem zvonurilor, modelul va vedea lumina zilei abia în 2022, deci nu se referă la anunțul recent al italienilor.

Tot în acest an, legendarul Countach își serbează jubileul - 50 de ani de la debut. Nu este exclus deci ca Lamborghini să creeze un model-tribut, în serie mică, pentru a sărbători evenimentul. 

Alte surse menționează că unul din viitoarele modele hybrid se va baza pe Sian, sau cel puțin îi va împrumuta sistemele de propulsie. 

Oricum ar sta lucrurile, în scurt timp vom afla care vor fi misterioasele modele care vin să perpetueze patrimoniul legendarului V12 de la Lamborghini, actualizându-l potrivit noilor rigori. A mai rămas puțin!