Legendarul Golf GTI aniversează 45 de ani de când s-a lansat! Cu această ocazie, Volkswagen vine cu o ediție specială Golf GTI Clubsport

De Sergiu   |  26 Februarie, 2021

Distribuie :

Anul acesta, legendarul hot-hatch Golf GTI împlinește o cifră impresionantă de la debutul originalului din 1976 - tocmai 45 de ani! Pentru a aniversa cum se cuvine, nemții pregătesc o ediție specială a modelului, oferind o serie de soluții interesante, dar și recizelări aspectuale selecte.

Cu unele modificări importante, Volkswagen Golf GTI Clubsport 45 are la bază un  GTI Clubsport, echipat cu un benzinar turbo de 2.0 litri volum, cuplat fiind la o cutie DSG cu șapte rapoarte, pentru un output total de 300 CP și 400 Nm.

Pachetul Race, cireașa de pe tort, ce poate fi achiziționat opțional, oferă o serie de adiții intrigante, de genul jantelor Scottsdale de 19 inci, sistemului de evacuare sportiv, iar pentru un plus de adrenalină - eliminarea limitării electronice a vitezei, care în mod implicit este setată la 250 km/h. Repriza 0-100 km/h este dată gata în 5.6 secunde.

Distincțiile vizuale ale versiunii Golf GTI Clubsport 45 includ accentele de negru pe acoperiș și spoiler, dar și o serie de logo-uri jubiliare, prezente pe exterior și interior. Note de individualism sunt aduse de dungile nuanțate în Tornado Red.

În scurt timp, constructorul va încep să accepte comenzile preliminare pentru versiunea aniversară, prețul căreia se echivalează cu 47.790 de euro în Germania, în vreme ce un GTI Clubsport costă 41.265 euro, iar un GTI - 36.555 euro.

Pentru a celebra patrimoniul important înregistrat de hot hatch, nemții pregătesc periodic, cam la fiecare cinci ani câte o ediție specială, ce oferă performanțe mai generoase în comparație cu alte versiuni, dar vine și cu un preț mai piperat. 

x
x
x
x
x
x