MAI propune o culoare unică pentru toate unităţile de transport de tip taxi

De AutoExpert   |  15 Februarie, 2010

Distribuie :

MAI propune o culoare unică pentru toate unităţile de transport de tip taxiMinisterul Afacerilor Interne propune agenţiilor de taxi din ţară stabilirea unei culori unice pentru toate unităţile de transport de tip taxi, elaborarea unei vestimentaţii unice pentru conducătorii acestor unităţi de transport, separarea taximetriştilor de pasageri, etc. Agenţiile de taxi au două săptămâni la dispoziţie pentru a-şi prezenta propunerile, comunică MOLDPRES.

Potrivit Direcţiei informaţie şi relaţii cu publicul a MAI, propunerile au fost înaintate în cadrul unei întruniri a conducerii instituţiei cu agenţii economici, la care au fost abordate problemele legate de prevenirea şi descoperirea infracţiunilor comise asupra acestei categorii de transportatori de pasageri, precum şi cele ce ţin de ridicarea responsabilităţii taximetriştilor în timpul traficului şi excluderea cazurilor de comitere a accidentelor de circulaţie de către această categorie de transportatori.

Conform datelor MAI, pe parcursul anului 2009 în municipiul Chişinău unităţile de transport de tip taxi au fost implicate în 243 accidente de circulaţie, soldate cu decesul a 9 persoane şi traumatizarea altor 98. Iar în anul curent din vina taximetriştilor s-au produs deja 17 accidente, în care au decedat doi cetăţeni şi 17 au fost traumatizaţi. Concomitent, taximetriştii au mai comis 13 infracţiuni, dintre care şapte ţin de comercializarea substanţelor narcotice.

În opinia oficialilor MAI, cauzele producerii acestor accidente sunt neprofesionalismul multor persoane angajate, al căror scop este de a obţine cât mai mult profit indiferent de calitatea serviciilor prestate, precum şi selectarea necorespunzătoare de către conducătorii întreprinderilor de taxi a candidaţilor la funcţii de conducător, fără stagiu de muncă.

Pe parcursul anului 2009, MAI a înregistrat şi 114 infracţiuni comise împotriva taximetriştilor, dintre care 72 au fost descoperite. În cele mai multe cazuri acestea ţin de sustragerea accesoriilor - 93 de cazuri, precum şi un omor, patru jafuri, tâlhării, etc.

Participanţii la întrevedere au convenit asupra continuării unor asemenea întruniri, stabilind ca următoarea să se desfăşoare în una din agenţiile de taxi din Chişinău, notează MOLDPRES.

Via MOLDPRES