Mazda a publicat primele imagini și informații despre noul CX-5 facelift

De Mariana   |  14 Septembrie, 2021

Distribuie :

Versiunea îmbunătățită a SUV-ului nipon, în trei niveluri noi de echipare și câteva sisteme de siguranță, va putea fi văzută pe piața europeană la începutul anului viitor.

Mazda CX-5, actuala generație, a debutat în 2016, în SUA, la Salonul Auto de la Los Angeles. La ora actuală, acest SUV reprezintă 21% din vânzările anuale ale mărcii nipone în Europa.

Constructorii japonezi, au elaborat un facelift, pentru a păstra viu interesul clienților față de CX-5. Noutățile estetice sunt destul de minore și includ o grilă frontală cu un design 3D mai pronunțat decât anterior, faruri și stopuri revizuite. Paleta de culori exterioare reprezintă o nuanță nouă numită Zircon Zand.

Pentru a defini mai clar caracterul acestui model, Mazda a pregătit trei niveluri noi de echipare. Prezentele dotări presupun elemente argintii de protecție, oglinzi negre, accente verzi pentru grila frontală, jante din aliaj, argintii, cu diametrul de 17 inch sau negre de 19 inch.

Sport Black propune mai multe componente exterioare vopsite în negru, jante negre cu diametrul de 19 inch, accente roșii pentru grila frontală, tapițerie din piele neagră și cusături roșii pe volan, scaune, portiere și schimbătorul de viteze.

Nivelul GT Sport va putea fi recunoscut după exteriorul într-o singură culoare, jantele de 19 inch, argintii, tapițeria din piele Nappa și ornamentele din rumeguș natural, în diverse texturi.

Noul CX-5 facelift va avea o zona de încărcare wireless pentru telefoanele mobile, în consola centrală și un selector Mi-Drive pentru modurile de rulare.

Versiunile Off-Road pentru rularea pe suprafețele alunecoase sau neacoperite cu asfalt, vor fi echipate cu tracțiune integrală.

Nivelul de zgomot care pătrunde în cabină a fost redus semnificativ, iar scaunele au devenit mult mai confortabile.

A fost îmbunătățită tehnologia farurilor adaptive, LED, lista de sisteme de siguranță i-Activesense s-a îmbogățit cu sistemul Cruising & Traffic Support (acordă asistență conducătorului în condiții de trafic intens).

Debutul SUV-ului Mazda CX-5 facelift pe piața europeană va avea loc la începutul anului viitor.