McLaren vrea ca P1 să parcurgă “Iadul Verde” în mai puţin de 7 minute

De AutoExpert   |  8 Mai, 2013

Distribuie :

McLaren vrea ca P1 să parcurgă “Iadul Verde” în mai puţin de 7 minute

De cele mai multe ori, Iadul verde serveşte şi ca loc de dispută pentru cele mai rapide supercaruri din lume. Un timp bun aici echivalează cu o campanie de promovare de sute de mii de euro.

Având la temelie acest motiv, cei de la McLaren au devenit interesaţi să dovedească tuturor că pot face o impresie bună pe Nurburgring. Britanicii vor să probeze performanţele celui mai nou produs al lor, vârful de gamă P1, expus în premieră mondială în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Astfel, hypercarull P1 promite să stabilească un timp ambiţios pe circuitul german – oficialii susţin că maşina va putea parcurge cei aproape 22 de kilometri în mai puţin de 7 minute – pragul pe care vor să-l doboare toţi producătorii de supercaruri.

Pagani Zonda R, versiunea extremă, doar pentru circuit a supercarului italian, a reuşit această performanţă în urmă cu câţiva ani, reuşind să parcurgă traseul în doar 6 minute şi 47 de secunde, cu doar 740 de cai sub capotă.

Cei de la McLaren îşi propun să se apropie de performanţa Zondei, după cum reiese chiar din declaraţia oficialilor. Aceştia susţin că inginerii trebuie să continue munca designerilor şi să obţină un timp sub 7 minute pe Nurburgring.