Mercedes anunță planul conform căruia vrea să ajungă la zero accidente rutiere până în 2050!

De Pavel   |  21 Octombrie, 2022

Distribuie :

Mercedes anunță despre noul său plan care vizează îmbunătățirea siguranței rutiere. Acesta se numește Vision Zero și presupune ca numărul accidentelor rutiere să ajungă la zero către anul 2050!

Mercedes-Benz se poate lăuda cu dezvoltarea sistemelor esențiale de siguranță din industria auto! Mai multe sisteme pasive de siguranță, care se regăsesc la mai toate mașinile noi, precum airbag-urile, caroseria cu zone de deformare în caz de accident, sistemul ABS și sistemul ESP au fost inventate și dezvoltate de către constructorul german și mai apoi adoptate de restul lumii.

Chiar dacă în prezent automobilele au ajuns la un apogeu în materie de siguranță, grație tehnologiilor și numărului mare de sisteme de protecție activă, lumea încă se confruntă cu milioane de accidente rutiere, multe dintre ele fiind chiar mortale.

Potrivit unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății din 2018, circa 1.3 milioane de oameni mor în accidente rutiere în fiecare an. În același timp, între 20 și 50 de milioane de oameni se aleg cu răni grave în urma acestor accidente.

Astfel, noul plan al celor de la Mercedes, Vizion Zero, are ca scop principal eliminarea completă a accidentelor rutiere până în anul 2050. Mai mult, nemții își doresc ca până în 2030 să fie înjumătățit numărul de accidente fatale și victime grav rănite față de nivelul din 2020. Constructorul german ia în considerare nu numai pe cei din interiorul vehiculului, dar și pe cei din afara acestuia.

Pentru a pune în funcțiune planul său, Mercedes va folosi studiile pe care le-a desfășurat timp de mai bine de 50 de ani, în care a analizat peste 5.000 de accidente din lumea reală prin intermediul unității sale de Cercetare a Accidentelor, unitate înființată în 1969.

Modelele din prezent dispun de tehnologii extrem de avansate în acest scop. Fiecare model vine echipat cu peste 40 de sisteme active de siguranță și cu alte sisteme inovatoare, precum TwoBox, care oferă un răspuns mai rapid și mai eficient al frânei.

Alte sisteme de siguranță notabile sunt: airbag-urile frontale pentru pasagerii din spate, airbag-uri speciale pentru centurile de siguranță, sistem de frânare activ și independent pe puntea spate și, bineînțeles, numeroase sisteme de prevenire a coliziunilor.

x
x
x
x
x
x
x