Mercedes-Benz prezintă S680 Guard! Versiunea blindată a celei mai inteligente mașini de pe planetă

De Pavel   |  29 Iulie, 2021

Distribuie :

Este bine cunoscut faptul că Mercedes-Benz S-Class a fost în toate timpurile mașina preferată a oamenilor de afaceri, oamenilor influenți, politicienilor, oligarhilor și funcționarilor de rang înalt. Într-un fel sau altul, aceștia au nevoie de siguranță maximă atunci când se deplasează, din acest motiv, deseori limuzinele sunt blindate de către ateliere specializate.

Acum, cei de la Mercedes au decis să adauge în oferta noului S-Class W223 și o versiune blindată, pregătită chiar la fabrica constructorului. Astfel, clienții preocupați de propria siguranță, dar și a celor dragi, vor putea opta pentru versiunea S680 Guard 4Matic, care va fi pregătită la comandă în timp de 51 de zile.

Limuzina germană cântărește în versiunea blindată 4.2 tone, fiind certificată cu standardul VR10, adică cel mai înalt grad de protecție balistică pentru un vehicul civil. Lista de modificări implică și anvelope speciale run-flat, dar și geamuri cu o grosime de aproape 10 centimetri!

Mercedes nu ar fi Mercedes dacă nu ar oferi pentru modelul său și o listă generoasă de opțiuni. Așadar, clienții pot bifa dintr-o listă cu peste 80 de echipamente opționale, printre care se regăsește și un tub de oxigen necesar în cazul unui atac cu gaze toxice.

x
x

 

 

Interiorul vehiculului a rămas neschimbat, oferind în continuare cel mai luxos și dotat salon din segment! Sub capotă se regăsește unitatea V12 de 6.0 litri volum, împrumutată de pe Mercedes-Maybach S-Class, care este capabilă de 612 CP și 830 Nm.

Precum am menționat și mai sus, asamblarea unui exemplar durează 51 de zile, iar prețul variază în dependență de echipamentul ales, fiind de circa 500.000 de euro!

x
x
x