Mercedes-Benz SLA

De AutoExpert   |  9 Septembrie, 2011

Distribuie :

Mercedes-Benz SLA

Cei de la Mercedes-Benz au planuri mari. Foarte mari. De fapt, principalul obiectiv al companiei este de a-i depăşi pe rivalii de la Audi şi BMW, pentru a ocupa prima poziţie în lume la categoria mărcilor premium. Pentru atingerea acestui scop, sunt necesare modelele noi, cum ar fi de exemplu noul SLK 55 AMG, care va debuta la Salonul Auto de la Frankfurt.

Totuşi, în ultima vreme se zvoneşte că Mercedes-Benz ar avea în intenţie să lanseze în câţiva ani un roadster micuţ, alături de sedanul-coupé CLC şi versiunea Shooting Brake. Presupunerile merg şi mai departe, iar despre roadster se spune că va fi primul model cu valenţe sportive din istoria companiei care va avea tracţiune pe puntea faţă.

Modelul cu două locuri ar putea să apară pe parcursul anului 2012, urmând ca la vânzare să fie introdus în 2013. Acesta se va situa din mai multe puncte de vedere sub Mercedes-Benz SLK şi va avea probabil dimensiunile conceptului prezentat în anul 2000, cunoscut sub numele de Vision SLA, pe care îl poţi vedea şi în fotografiile de mai jos.