Mercedes lansează o nouă actualizare a modelului CLS: motorizări noi și design retușat

De Pavel   |  7 Aprilie, 2021

Distribuie :

A treia generație Mercedes-Benz CLS a fost prezentată în 2018, iar de atunci nemții îi oferă deja a doua actualizare. Dacă pentru prima dată modificările au afectat sistemul multimedia și lista sistemelor de asistență, acum coupe-ul cu patru uși primește o gamă mai generoasă de motorizări și noutăți modeste a designului.

CLS facelift se diferă acum printr-o grilă a radiatorului care implică o mulțime de stele mici cu trei fascicule, care repetă logo-ul vechi Daimler-Motoren-Gesellschaft. Tot aici menționăm barele de protecție retușate, care la rândul său diferă în cazul versiunii Avangarde sau pachetului AMG. Ultimul oferă stilizares A-wing, cu insreții finisate în negru lucios și prize de aer laterale.

Designul jantelor disponibile cu diametrul de 19 sau 20 inch, la fel a fost modificat. La posterior observăm un nou difuzor de aer, iar paleta de culori a fost completată cu un nou albastru metalic. La interior CLS primșete noul volan care îl putem vedea în cazul noilor generații S-Class sau C-Class, tapițat cu piele Nappa și cu două zone sensibile la atingere pentru o mai bună funcționare a tehnologiei care permite un condus semi-autonom.

Salonul oferă acum o gamă extinsă de tapițerii și inserții. În plus, catalogul programului de personalizare Mercedes-Benz Designo a fost actualizat cu noi nuanțe de vopsea și cinci combinații de culori ale interiorului cu un finisaj Nappa.

x
x
x
x
x
x
x
x

 

Gama de motorizări ale noului Mercedes-Benz CLS facelift propune atât unități pe benzină, cât și diesel. Pentru cei mai puți pretențioși este oferită unitatea de 2.0 litri volum care dezvoltă 299 CP și 400 Nm, după care urmează agregatul de 3.0 litri volum, cu șase cilindri în linie, capabil de 367 CP și 500 Nm cuplu. Acestea se regăsesc pe versiunile CLS 350, respectiv CLS 450 4Matic.

Clienții care optează pentru motoare diesel pot alege unitatea de 2.0 litri cu 194 CP și 400 Nm, propulsorul de 2.0 litri capabil de 265 CP și 550 Nm, sau motorul de 3.0 litri cu 330 CP și 700 Nm.

Versiunea de top CLS 53 4Matic păstrează motorul de 3.0 litri volum, care dezvoltă 435 CP și 520 Nm cuplu. Resursele sunt gestionate de o transmisie automată cu nouă trepte și transmise spre roți prin intermediul unui sistem de tracțiune integrală. Astfel, accelerarea de la 0-100 klm/h durează 4.5 secunde, viteza maximă fiind limitată electronic la 250 km/h.

Mercedes-Benz CLS facelift va debuta pe piața din Europa în luna iulie 2021.

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x