Mercedes prezintă conceptul EQT, care vine să anunțe lansarea unei autoutilitare urbane full electrice

De Pavel   |  11 Mai, 2021

Distribuie :

Prima imagine teaser cu proaspătul concept EQT a fost publicată de Mercedes la mijlocul lunii aprilie. Constructorul spune că acesta ar fi precursorul lui T-Class, destinat famililor și pasionaților de a petrece timpul liber activ.

Acum, conceptul EQT debutează oficial, iar nemții oferă mai multe detalii despre acesta. Construit pe arhitectura lui Renault Kangoo, în viitor T-Class va primi și o versiune electrică, menționată mai devreme. Autoutilitara urbană are p lungime de 4.945 de milimetri, 1.863 de milimetri lățime și 1.826 milimetri înălțime. Pentru un acces facil, inclusiv pe al treilea rând de scaune, conceptul este echipat cu uși glisante pe ambele părți.

Designul în mod evident respectă stilul modelelor din gama EQ. Aici menționăm grila frontală de dimensiuni generoase, blocurile optice LED, banda lumioasă deasupra barei de protecție frontale, dar și stopurile LED unite și ele printr-o bandă luminoasă. Conceptul EQT este încălțat în jante cu diametrul de 21 de inch, iar mânerele portierelor sunt ascunse în caroserie.

La interior observăm o mulțime de elemente albastre specifice pentru modelele pur electrice Mercedes, un volan multifuncțional îmbrăcat în piele, sistemul multimedia MBUX, un plafon panoramic și tapițerie din piele Nappa.

Mercedes-Benz T-Class va debuta pe piață în anul 2022, iar varianta comercială va fi cunoscută în continuare sub denumirea Citan. Atât T-Class cât și Citan vor primi o versiune electrică, care va fi lansată pe parcus.

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x