Mercedes se pregătește de lansarea noului G-Class destinat forțelor armate și poliției

De Pavel   |  4 Octombrie, 2021

Distribuie :

Mercedes-Benz se pregătește de lansarea noii generații G-Class destinat pentru forțele armate și poliție, informează publicația Australian Which Car, indicând surse din anturajul constructorului.

Sursele declară că, noul Gelandewagen în caroseria W464, este creat special pentru sarcinile forțelor armate și organizarea operațiunilor de salvare. În acest moment nu există detalii despre arhitectura noii generații, însă sursele spun că acesta va primi un motor turbodiesel nou de 3.0 litri volum, cu șase cilindri în linie, capabil de 249 CP și 600 Nm. Puterea va fi gestionată de o transmisie automată cu opt trepte. La fel se presupune și apariția unui sistem hybrid de 24V.

x
x
x

 

Trecerea la motoarele turbodiesel cu cilindri în linie era de așteptat, deoarece Gelandewagenul civil folosește deja motorul OM656 cu această configurație. Mercedes-Benz G 350 d, motorul în șase cilindiri dezvoltă aceeași putere menționată mai sus, însă volumul acestuia este de 2.9 litri. 

Probabil, mașina cu misiune specială va primi un motor cu un volum mai mare, pentru o fiabilitate sporită, însă nu putem exclude și eroarea surselor.

Cel mai probabil, versiunea specială pentru armată, servicii speciale și poliție a lui Mercedes-Benz G-Class s-a ales cu un upgrade, din cauza lui INEOS Grenadier, succesorul neoficial al cadrului Land Rover Defender, care în scurt timp urmează să intre pe piață.