Modelul Ghibli va părăsi gama Maserati din 2024!

De Inna   |  11 August, 2022

Distribuie :

Constructorul italian de automobile anunță că va renunța de la modelul Ghibli, care este rivalul direct al lui BMW 5 Series. De asemenea, italienii vor refuza și de la propulsorul V8. 

Modelul Ghibli a apărut în gama constructorului italian în anul 2013, de atunci acesta a obținut diverse versiuni. Cu regret, trebuie să anunțăm că sedanul de lux sau mai bine zis cariera lui se apropie de final. Despre eliminarea modelului din gamă a anunțat directorul general al diviziei din Australia, Grant Barling. 

Sedanul va fi înlocuit cu noul Quattroporte, care va avea cam aceleași dimensiuni ca și actualul Ghibli. "Planul pe termen lung este ca Ghibli să fie înlocuit de Quattroporte. Planul este ca Ghibli și Quattroporte să devină un singur model. Quattroporte va deveni o versiune cu ampatament scurt a lui Ghibli, dar se va numi Quattroporte", a declarat directorul. 

De asemenea, din gamă va fi eliminat și propulsorul V8. Acest lucru se întâmplă în contextul în care Maserati are deja motorul V6 twin-turbo de 3.0 litri volum.