Moldova VS România. Cum sensibilizăm șoferii să nu încalce limita maximă de viteză

De Inna   |  10 Ianuarie, 2023

Distribuie :

Încălcarea limitei maxime admisibile a vitezei este un subiect sensibil, care este actual mereu. Este un lucru normal ca organele de stat să lupte cu acest fenomen, iar uneori este suficient doar de schimbat abordarea. 

Lupta cu vitezomanii a trecut la un alt nivel. Amenzile usturătoare, suspendarea permisului de conducere și alte consecințe nu mai sunt luate în serios de către unii șoferi. Astfel, organele de drept încearcă măcar cumva să sensibilizeze participanții la trafic. De regulă acest lucru se face prin intermediul comunicatelor publicate și a bilanțurilor de încălcări ale RCR. Din nefericire, lucrurile nu se schimbă prea mult. 

Astăzi am dat peste un mesaj de sensibilizare, doar că un pic diferit decât cele cu care ne-am obișnuit. Pe lângă consecințele și penalitățile pe care un șofer le are de suportat odată ce a încălcat RCR, există și o altă parte. Ai permisul suspendat? Nu mai poți ajunge din punctul A în punctul B în confort și într-un timp mai scurt, odată ce apelezi la alte tipuri de transport. Nu mai poți duce copiii la școală/grădiniță și multe alte consecințe care îți afectează viața cotidiană la modul direct. Pentru că odată ce nu ai permis de conducere, ești limitat a face mai multe lucruri legate chiar de rutina personală. 

Ideea acestei "comparații" este că trebuie să punem accent și pe alte consecințe grave, pe care unii șoferii nu le conștientizează decât după suspendarea permisului de conducere sau aplicarea altor penalități. Dacă amenzile usturătoare nu mai înfricoșează pe nimeni, atunci să ne amintim de prioritățile pe care le avem.