Niponii ne pregătesc o surpriză! Asta este prima imagine cu noul Nissan Skyline GT-R R32 EV

De Inna   |  29 Martie, 2023

Distribuie :

Niponii de la Nissan au pregătit o surpriză cu adevărat impresionantă! Cunoscut sub porecla "Godzilla", legendarul Nissan Skyline GT-R R32 a fost transformat într-un vehicul cu zero emisii, mai mult, ne și dezvăluie o primă imagine cu acesta. 

Vechiul și legendarul Skyline GT-R R32, produs între anii 1989 și 1994, cunoscut și ca "Godzilla" datorită succeselor sale pe circuit în epoca Grupei A, urmează să fie transformat într-o mașină pur electrică. În această ordine de idei, modelul va avea numele final Nissan Skyline GT-R R32 EV. 

x
x
x

În teaserul video publicat de niponi avem ocazia să auzim celebrul motor RB26DETT de 2.6 litri volum, twin-turbo, cu șase cilindri în linie. Acest lucru semnalizează că proiectul este abia la început. Astfel, încă nu există informații despre noua "inimă", cu care va fi dotată automobilul. 

Ținem să reamintim că în 1989, la momentul lansării, propulsorul instalat pe Skyline era capabil să dezvolte 280 CP și 353 Nm de cuplu motor, puterea fiind transmisă către toate roțile. Există probabilitatea ca în urma conversiei, să fie luată în calcul tracțiunea integrală, ceea ce înseamnă că noul R32 EV va beneficia de două motoare electrice. 

Potrivit niponilor, designul modelului nu va suferi modificări. Iar la acest moment, încă nu se cunoaște când să așteptăm lansarea versiunii cu zero emisii a legendarului model.