Nissan lansează oficial noul GT-R, replicat în doar 100 de exemplare

De Mariana   |  14 Septembrie, 2021

Distribuie :

Nissan a lansat noua gamă GT-R, care include două ediții speciale, destinate pieței din Japonia. Modelul va fi replicat în doar 100 de exemplare. 

Produs acum 14 ani, cu un motor V6 de 3.8 litri volum, twin-turbo, cu o tehnologie bogată și o tracțiune integrală inovatoare, modelul Nissan GT-R, s-a impus rapid în clasamentul celor mai performante mașini din lume. În pofida anilor, japonezii nu au renunțat la GT-R și nici nu au lansat un succesor. Deci, și în prezent, acest model a rămas în mare parte la fel, cel puțin din punct de vedere tehnic.

Marea noutate adusă de Nissan, o reprezintă cele două ediții speciale, care urmează să fie replicate în 100 de exemplare în total, versiuni preconizate pentru anul 2022. Numele lor este GT-R Premium edition T-Spec și GT-R Track edition engineered by NISMO T-Spec.

Cele două exemplare vin echipate cu frâne de carbon ceramice, jante Rays aurii, eleron din fibră de carbon și două nuanțe speciale de caroserie. Emblemele GT-R T-Spec te anunță că ai în față un model special.

Cunoscătorii și fanii brandului Nissan, au văzut și anterior nuanța specială a noilor modele, ea fiind folosită ultima dată la celebrul R34 GT-R V-Spec II Nur. Este vorba despre unul dintre cele mai rare GT-R-uri existente vreodată. În ce privește a doua nuanță numită Mov Midnight, designerii s-au inspirat din Aurora Boreală. 

Culoarea Mov Midnight are și alte apariții, cum ar fi Mov Midnight Opal aplicat pe caroseria unei ediții speciale din 2014, iar cu Mov Midnight III a fost vopsit vechiul Skyline R34 V-Spec.

Noul Nissan GT-R Premium edition T-Spec vine cu un interior special, dar și cu o suspensie îmbunătățită.

În ce privește GT-R Track Edition engineered by NISMO T-Spec, acestea plusează cu un plafon și un portbagaj confecționate din fibră de carbon. Motorul de 3.8 litri volum, twin-turbo, rămâne neschimbat, dezvoltând în continuare 573 CP.

Pe piața Japoniei ambele ediții speciale GT-R T-Spec sunt programate să debuteze în a doua jumătate a lunii octombrie.