Nissan prezintă conceptul Juke Rally Tribute, care celebrează 50 de ani de la victoria lui 240Z în East Africa Rally

De Pavel   |  29 Iunie, 2021

Distribuie :

Nissan nu-și uită modelele iconice care au scris istoria companiei. Astfel, niponii prezintă un concept menit să celebreze aniversarea a 50 de ani de la marea victorie a lui 240Z în competiția East Africa Rally. Acesta a fost numit Juke Rally Tribute și potrivit producătorului va fi echipat cu sistem de propulsie hybrid.

În anul 1972, cursa East Africa Rally era câștigată de echipajul format din Edgar Hermann și Hans Schuller, alături de un Nissan 240Z. Bolidul de curse a fost restaurat complet în 2013, iar în prezent ocupă un loc important în colecția Nissa din Zama, Japonia.

Acum, niponii publică primele imagini cu conceptul care se bazează pe actuala generație Juke, care marchează și evenimentul de revenire a Safari Rally Kenya în Campionatul Mondial de Raliuri, după o pauză de 19 ani.

Juke Rally Tribute Concept se prezintă cu o gardă la sol ridicată, anvelope de offroad și jante speciale, aripi evazate pentru a putea găzdui roțile mari, un roll cage, lumini suplimentare LED pe capotă și acoperiș, două roți de rezervă în portbagaj, dar și o livree inspirată de cea originală de pe 240Z. 

La capitolul tehnic nu prea există informații. Nissan spune doar că, modelul va implica un sistem de propulsie hybrid, fără a oferi mai multe detalii. 

x
x
x
x
x
x
x
x
x