Nissan și Mitsubishi vor lansa un model pur electric accesibil cu un preț de circa 15 mii de euro

De Pavel   |  15 Martie, 2021

Distribuie :

Nissan și Mitsubishi planifică lansarea unui model 100% electric care ar avea un cost de 2 milioane de yeni, echivalentul a puțin peste 15 mii de euro. Presa niponă scrie că noul EV va face parte din segmentul kei-car-urilor și va oferi o autonomie de circa 200 de kilometri. Premiera mașinii electrice urbane low-cost este așteptată în anul 2022.

Potrivit publicației Nikkei Asia, în orașe precum Tokyo, prețul viitorului city car a alianței Nissan-Mitsubishi poate fi redus la 1 milion de yeni, sau circa 7.700 de euro, grație subvențiilor guvernamentale. Acest cost este de circa trei ori mai mic decât prețul modelului electric Mitsubishi i-MiEV, producția căruia a fost recent sistată.

Viitrul vehicul electric accesibil de la Nissan-Mitsubishi va fi cu siguranță mai mare și mai puternic decât micuțul c+Pod, deși prețul acestora va fi practic similar. Dacă Nissan și Mitsubishi vor reuși să producă un EV care se va vinde la preț de kei-car pe benzină, atunci acesta se va bucura de un succes indubitabil pe piața internă.

Segmentul kei-car-urilor este extrem de popular în Japonia. Circa 40% din totalul vânzărilor de mașini noi din țara Soarelui Răsare sunt trecute în dreptul modelelor compacte cu o lungime de până la 3,4 metri și o lățime mai mică de 1,48 metri.