Noi metode de scurs Șoferii de Bani! Radare mai performante care îți văd și fața nu doar viteza (VIDEO)

De Redactor AE   |  11 Septembrie, 2020

Distribuie :

”Statu-i un aparat de supt care ne suge.” Nu am spus-o noi, a spus-o Cheloo, cu mulți ani în urmă, și de atunci prea puține s-au schimbat. Astăzi, principalele vaci bune de lapte, sunt automobiliștii!

De ce? Pentru că trebuie să dai mită, ca să iei examenul auto. Trebuie să dai mită ca să mergi la examen repetat, dacă vrei să fie cât mai curând. Apoi că ți-ai luat permisul încearcă și te descurcă în acest haos. Îți iei amenzi pentru parcare neregulamentară, în lipsa unor locuri de parcare amenajate special și să fie oferite măcar și contra plată. 

Iar acolo unde s-a construit o parcare etajată, dedicată, oricum toți parchează pe margina șoselei, iar poliția se face că plouă, nici nu îi observă. 

S-au instalat camere de supraveghere, dar niciodată nu este nimeni indetificat pentru încălcări grave și să fie tras la răspundere, în schimb primești frecvent scrisori și bilețele în care ai fost surprins depășind viteza legală! 

Pentru că odată ce ai permis de conducere și îți cumperi și mașină, ajungi să fii client fidel la piesele noi, ca să îți repari mașina, din cauza drumurilor proaste. Plătești taxe și impozite de drum, ca apoi să-ți rupi mașina în gropi și nici pomină de siguranță rutieră aici. An de an sunt înmatriculate tot mai multe automobile în țara noastră, adică vin niște bani la buget, dar dispar fără urme. Consumi carburanți, plătești pentru zeci și sute de litri de combustibili pe care îi arzi nemilos prin capitală și prin toată țara, iar din aceștia, să știi că îi hrănești și pe cei de la ANRE, și se rețin taxe din nou, pentru drumuri!

Se plătesc sume enorme, pe vămuirea mașinilor, în special pe cele de lux, și chiar și în aceste condiții, fără autostrăzi, cu limite de viteze peste tot, avem radare capcană, care să te mai scape de niște bani. Iar acum, în 2020, simțea statul că are nevoie de ceva mai performant. De rază lungă! Știi tu, să îți surprindă și trecutul și problemele și grijile, nu doar viteza!

Da, da. Imediat vor apărea în comentarii și persoane care nu văd o problemă în lațul care îi strânge de gât și că dacă ai circula cu viteză legală, nu ai de ce să îți faci probleme. Desigur, însă nu vă pare dubios că sub pretextul sporirii circulației rutiere, se cheltuie bani pe făcut alți bani și nu vezi vreo investiție directă în siguranța ta?

Te simți mai safe? Scade numărul de accidente? Știm că Sergiu Paiu, șef al IGP se lăuda că a scăzut numărul de accidente, dar cât este de adevărat ce ni se spune pe la TV? 

Dispozitive ”Drager” și ”TruCam” pentru îmbunătățirea siguranței traficului rutier.

În scopul diminuării ratei accidentare, la nivel național, polițiștii Inspectoratului național de securitate publică, implicați în activități de asigurare a securității traficului rutier și de prevenire a accidentelor rutiere, au primit 5 dispozitive laser de măsurare și înregistrare a vitezei.

Iată ce aflăm de la Cotidianul.md

- Nu iartă nimic de la 1.200 de metri.
- Este ușor și compact, perfect pentru măsurarea vitezei, dotat cu cameră foto de mare rezoluție.
- Datorită sistemului antibruiere, noul radar nu poate fi detectat
- Are camera video HD de înaltă fidelitate și un laser integrat, fiind cel mai performant aparat de măsurare a vitezei şi poate detecta de la distanţă marca maşinii, plăcuţa de înmatriculare şi trăsăturile faciale ale şoferilor. 
- TruCAM citește și plăcuțele de înmatriculare din spate ale celor care merg pe două roți.

Anterior, IGP a primit alte 7 dispozitive. Astfel, în total, polițiștii vor folosi, de astăzi, 12 astfel de radare mobile.

O singură achiziție pare să fie într-adevăr utilă pentru îmbunătățirea siguranței traficului rutier: 15 inspectorate teritoriale de poliție au fost dotate cu seturi de alcoolteste, în valoare de 963 de mii de lei.

Achiziția a fost posibilă datorită susținerii financiare a UE. 

x
x
x
x
x
x

Recomandate:

Renault afirmă că în aprilie, lansează o versiune facelift pentru Captur - Photo
Noutăți
Renault afirmă că în aprilie, lansează o versiune facelift pentru Captur

Constructorul francez de automobile a confirmat că noul Captur facelift va debuta la începutul lunii aprilie. Mai mult, versiunea actualizată a modelului va beneficia și de modificări la capitol

Inna
Kia EV9 a fost desemnat Mașina Anului 2024 în lume! - Photo
Evenimente
Kia EV9 a fost desemnat Mașina Anului 2024 în lume!

În luna noiembrie a anului precedent, discutam despre faptul că au fost aleși finaliștii pentru concursul Mașina Anului 2024. La câteva luni distanță, avem și rezultatele acestui concurs,

Inna
Hyundai a prezentat faceliftul pentru modelul Tucson. Ce noutăți aduce - Photo
Noutăți
Hyundai a prezentat faceliftul pentru modelul Tucson. Ce noutăți aduce

Constructorul asiatic de automobile a dezvăluit primele imagini și detalii despre noul Tucson facelift, punând accentul pe îmbunătățiri semnificative la interior și o gamă variată de opțiu

Inna
RCA în format electronic - este valabil fără suport hârtie? - Photo
Sociale
RCA în format electronic - este valabil fără suport hârtie?

În prezent, polița de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto (AORCA) se poate obține în Moldova fără prezența fizică a persoanei ce cumpără asigurarea. Asta se întâmpl

Inna
(VIDEO) Un bărbat a fost depistat în stare de ebrietate la volan. Ce spun oamenii legii - Photo
Sociale
(VIDEO) Un bărbat a fost depistat în stare de ebrietate la volan. Ce spun oamenii legii

Pe parcursul nopții trecute, polițiștii au observat un automobil de model Mazda, care se deplasa haotic pe strada Eugen Coca, din sectorul Buiucani al capitalei. Prin urmare, șoferul a fost somat să o

Inna
Kia prezintă a 4-a generație a modelului K4. Este disponibil și în versiune GT Line - Photo
Noutăți
Kia prezintă a 4-a generație a modelului K4. Este disponibil și în versiune GT Line

Kia, constructorul asiatic de automobile, a prezentat la Salonul Auto de la New York cea de-a patra generație a sedanului compact K4. Cu toate acestea, Kia nu a oferit detalii cu privire la disponibil

Inna
Aprobat în lectura finală. Din 2025, vor fi puse în circulație cardurile de identitate - Photo
Sociale
Aprobat în lectura finală. Din 2025, vor fi puse în circulație cardurile de identitate

UPDATE! Cărțile de identitate vor fi introduse la nivel național și vor înlocui buletinele de identitate. De asemenea, cetățenii străini vor primi cărți de rezidență, care vor înlocui

Inna