Norvegienii au dezvăluit un Lamborghini Huracan modificat ce dezvoltă 1.200 CP

De Sergiu   |  29 Decembrie, 2020

Distribuie :

Experții de la atelierul Zyrus Engineering au dezvăluit publicului cel de-al treilea concept propriu. Proiectul este numit Zyrus LP1200 Strada și este, de fapt, un Huracan LP640-4 cu modificări radicale, puterea acestuia fiind în consecință dublată, în comparație cu Huracan-ul din uzină.

Bolidul va putea utiliza fără probleme drumurile publice; în acest caz output-ul total va fi limitat la 900 CP. Pe circuit însă, mașina își va putea dezlănțui toți cei 1.200 CP din dotare. Propulsorul V10 de 5.2 litri volum lucrează în tandem cu o transmisie robotizată cu șapte trepte, fiind prevăzut și cu tracțiune integrală. Alte noutăți includ un sistem de evacuare realizat din titan, dar și o galerie de admisie din aliaj inconel, rezistent la temperaturi înalte.

Proiectul a fost revizuit radical și meticulos. Din spusele atelierului, a fost necesară înlocuirea a peste 600 de piese, pentru a face mașina ”și mai bună”. Multe elemente au fost împrumutate de pe proiectul anterior al norvegienilor - LP1200 R, pe baza unui Lamborghini Super Trofeo LP 640-2. Evident, vorbim de manopera manuală a unor specialiști experimentați, care au investit sute de ore, fiecare în domeniul său de activitate pentru a îmbunătăți performanțele, dar și a regândi aspectul. 

Cea mai evindentă recizelare se referă la bodykit-ul impunător. Bara frontală este prevăzută cu noi incizii, iar aripa spate de dimensiuni generoase fură privirile tuturor. Acesta prezintă o serie de piese directoare ale fluxului de aer inedite, și împreună cu alte elemente aerodinamice, creează o forță de apăsare de peste 2.000 kg la o viteză de doar 200 de kilometri pe oră. În cadrul procesului de modificare, au fost utilizate materiale ultra-ușoare, astfel încât masa totală a vehicului este de doar 1.427 kg. 

Pentru această creație, destul de exclusivistă de altfel, se cer 595.000 euro, iar prețul va include nu numai mașina, ci și o sesiune introductivă pe pistă în compania experților creatori.