Noua generație a sedanului de lux Audi A8 va fi pur electric! Prezentarea programată în 2024

De Inna   |  31 Ianuarie, 2023

Distribuie :

Potrivit ultimilor informații lansate în presă, constructorul din Ingolsdat se pregătește să lanseze cea de-a cincea generație a sedanului de lux, Audi A8. Curios este că noua generație va fi oferită doar cu sistem de propulsie electric și va avea designul inspirat de la conceptul Grandsphere. 

Noua generație a sedanului de lux va fi un rival pentru modelele electrice Mercedes-Benz EQS și BMW i7. Cel mai probabil că noul sedan va fi botezat A8 E-Tron. De asemenea, noul model va fi bazat pe arhitectura PPE, dezvoltată împreună cu Porsche.

După cum am mai spus, designul sedanului va fi inspirat din conceptul Grandsphere, care a fost prezentat încă în 2021. Apropo, Marc Lichte, șeful de design al mărcii, declarase că Grandsphere este, în esență, un fel de teaser pentru noua generație a modelului de lux.

La momentul actual, oficialii mărcii germane nu au mărturisit prea multe detalii de ordin tehnic. Însă cunoaștem că Grandsphere este dotat cu un sistem de propulsie alcătuit din două motoare electrice, montat câte unul pe fiecare punte. În total, acesta este capabil să dezvolte 710 CP și cuplu motor de 960 Nm. 

Debutul oficial a noii generații sedanului de lux este programat pentru anul viitor.