Noul designer-șef al Dacia este omul de la Aston Martin, care a desenat SUV-ul DBX și hypercar-ul Valkyrie

De Pavel   |  25 Iunie, 2021

Distribuie :

Dacia anunță cu mândrie că a angajat un nou designer-șef! Miles Nürnberger vine de la Aston martin, acolo unde a desenat SUV-ul DBX și hypercarul estrem Valkyrie.

După ce fostul designer de la Dacia a plecat la Alfa Romeo, grupul Renault a anunțat funcție vacantă, pentru care recent, a fost alesc Miles Nürnberger. Acesta urmează să coordoneze departamentele de design de la Dacia și Lada.

Nürnberger se poate lăuda cu un CV amplu. Primii săi pași în carieră i-a făcut la Lincoln, una din diviziile Ford motor Company, după care s-a angajat la Citroen. Din 2008, acesta a lucrat în echipa de design răspunzătoare de modelul Aston Martin Lagonda, având pentru început funcția de Design Manager, unde a fost responsabil de designul exterior, iar apoi pe cea de Director Creativ. În 2018, el Miles a devenit director de design al mărcii britanice. Printre realizările sale se numără primul SUV din gama Aston Martin numit DBX, dar și proiectul Valkyrie, precum și renașterea mărcii Lagonda, sub formă de sub brand cu modele pur electrice, ilustrată de Conceptul Vision. 

Miles Nürnberger va fi subordonat lui Laurens van den Acker, director de design și membru în Comitetul de Direcție al Renault Group.