Noul MINI Cooper facelift a primit un pachet de îmbunătățiri, noi dotări și posibilități de personalizare

De Sergiu   |  27 Ianuarie, 2021

Distribuie :

Silueta iconică a modelului MINI Cooper este recunoscută în întreaga lume, dar și vedetele îmbătrânesc. Pentru a readuce în lumina reflectoarelor populara mașină de clasă mică, constructorul a decis să opereze cel de-al doilea facelift pentru actuala generație Cooper, menit să-i prelungească durata de viață. 

Chiar de la prima privire, cea mai evidentă actualizare a versiunii împrospătate se concentrează în partea frontală. Conturul grilei hexagonale este acum negru, zona centrală, pe care se montează numărul de înmatriculare este nuanțat în culoarea caroseriei, iar bara de protecție frontală a fost recosmetizată. Pentru modelul Cooper S sunt disponibile noi prize de aer, finisate cu material negru lucios, având rol estetic și funcțional. Versiunile electrice dispun de o bandă galbenă pentru a deveni mai ușor recunoscute în trafic. Panourile caroseriei au rămas în mare parte aceleași, dar finisajele de plastic au fost actualizate. 

Standard, sunt disponibile faruri LED, la fel și semnătura luminoasă specifică a stopurilor ce stilizează drapelul britanic, Union Jack. Farurile anticeață sunt acum integrate în blocurile optice principale. 

Gama cromatică s-a mai îmbogățit cu trei nuanțe noi: Rooftop Grey Metallic, Island Blue Metallic și Zesty Yellow. Aspectul exterior poate fi personalizat în continuare  cu ajutorul noii game de jante, extinsă cu cinci modele. 

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x

Interiorul întâmpină cu actualizări consistente față de modelele pre-facelift. În premieră, este disponibil plafonul Multitone, nuanțat în trei culori: San Marino Blue, Pearly Aqua și Jet Black. Se mai poate opta și pentru culorile Aspen White, Melting Silver, Chilli Red și Jet Black. 

Tot pentru prima dată a fost introdusă opțiunea de încălzire a volanului, care a mai fost, printre altele, și redesenat. O gamă actualizată de tapițerii poate fi comandată, inclusiv opțiunea ce prevede scaune sport finisate în modelul Light Chequered. S-a mai optat pentru finisaje mai discrete, fără prea multe elemente cromate în habitaclu.

Display-ul sistemului de infotainment de 8.8 inch este disponibil standard, venind cu o grafică actualizată cu funcții simplificate, iar opțional poate fi inclus un ecrande 5 inci pe post de ceas de bord digital.

De acum încolo, frâna de mână convențională, va fi înlocuită cu una electrică, o funcție standard pentru Cooper SE.

Portofoliul de motorizări rămâne același. Merge vorba de propulsoare cu 3 cilindri, de 1.5 litri volum, în trei iterații cu output-uri diferite, dar și agregatul de 2.0 litri, cu patru cilindri, disponibilă în două configurații de putere, toate conforme cu normele de emisii Euro 6d.

La pachet cu aceste unități de propulsie sunt disponibile o cutie de viteze manuală cu șapte trepte, sau o transmisie automată cu șapte sau opt rapoarte. Suspensia adaptivă a fost actualizată, amortizoarele fiind recalibrate, pentru a oferi un feeling sport mai pronunțat.

O suită de sisteme de asistență, sunt ofeirte modelului, printre care se numără sistemul Active Cruise Control cu funcție Stop & Go, iar opțiunea Lane Departure Warning vine opțional cu pachetul Driver Assistance.

Debutul comercial al versiunii împrospătate este programată pentru luna martie a acestui an.

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x