Parisul intră în regim slow motion! Din August 2021, viteza maximă este de 30 km/h, în oraș

De Redactor AE   |  13 Iulie, 2021

Distribuie :

Nu e o glumă și nici măcar 1 aprilie nu e. Este cât se poate de adevărat. Locuitorii capitalei franceze, vor folosi acum doar primile două trepte ale cutiei de viteze, de mai multe nu va fi nevoie. Decizia primarului i-ar putea șoca pe mulți însă nu și pe moldoveni. 

În Chișinău, unde mulți circulă cu viteză mai mică decât permite legea, din frică, din lipsă de experiență, sau pentru că stau fixați cu nasul în telefon, o astfel de limitare ar fi aproape perfectă, i-ar salva pe mulți de stres. Însă primarul Anne Hidalgo a avut alte motive pentru a impune limita de viteză de 30 km/h în loc de 50 km/h - zgomotul, adaptarea orașului la schimbările climatice și promovarea ecologismului, scrie automarket.ro.

"Trebuie să îi protejăm pe cei mai vulnerabili: pietoni, bicicliști, copii și vârstnici," a declarat David Belliard, consilierul pentru transporturi al primarului. Reducerea limitei de viteză la 30 km/h în oraș a fost una dintre promisiunile electorale ale primarului Anne Hidalgo și spre deosebire de ”al nostru”, iată că se ține de cuvânt.