Plăcuțele de înmatriculare digitale, tot mai populare în SUA. Le vom vedea curând și la noi?
De Sergiu | 30 Noiembrie, 2020
Primele încercări de utilizare a plăcuțelor de înmatriculare digitale au avut loc încă în 2018 în statul american California. La moment, doar Arizona a mai primit cu brațele deschise acest concept. Este un progres lent pentru Reviver, compania ce a venit cu acestă idee încă în 2009 pentru a schimba modul în care funcționează vechea tehnologie auto bazată pe metal.
Potrivit oficialilor companiei Reviver, integrarea acestei tehnologii este necesară deoarece Rplates, cum sunt numite plăcuțele digitale fac mai mult decât să transpună pe un ecran o anumită combinație de litere și cifre. Prin transformarea plăcuței de înmatriculare Rplate permite oamenilor să afișeze propriile mesaje, să-i avertizeze pe oameni că mașina a fost furată sau să poată schimba fundalul pentru un plus de culoare. Utilizatorii Rplate își pot plăti, de asemenea, taxele de drum prin intermediul unei aplicații.
Dacă credeați că odată ce le-ați procurat, v-ați lipsit de o grijă cu aceste plăcuțe, vă înșelați! Spre deosebire de numerele de înmatriculare tradiționale, care odată montate nu au nevoie de menaj, cele electronice necesită un tratament special, și vin cu costuri suplimentare.
Astfel la cumpărare, este inclus prețul ecranului în sine și apoi plata pentru abonament. O plăcuță costă 499 $, iar mai apoi e necesară achitarea a 55 $ anual, sau 4.99 $ lunar.
Un abonament mai generos prevede opțiunea de monitorizare a vehiculelor prin GPS, pentru 75 $ anual, sau 6.99 $ lunar.
Este acest concept unul de perspectivă? Privind în viitor, între opt și alte zece state ar putea aproba tehnologia digitală anul viitor - Michigan mai întâi, apoi probabil Georgia, Texas și altele. Chiar dacă începuturile acestei idei sunt încă modeste cu doar 4.000 unități comandate până acum, autorii acesteia promit un adevărat boom în următorii ani. Compania susține că ar putea fi folosite aproximativ 100.000 până la sfârșitul anului 2021.
Cum credeți, e necesară adoptarea acestei tehnologii în masă sau doar ne complicăm viața cu ele?