Platforma de la Audi va reînvia Lamborghini Estoque

De AutoExpert   |  20 Ianuarie, 2011

Distribuie :

 

Platforma de la Audi va reînvia Lamborghini Estoque

Lamborghini va putea în sfârșit lansa în producția de serie conceptul cu 4 uşi Estoque, după ce oficialii de la Audi au declarat că vor susţine construcţia noului model. Proiectarea super car-urilor de la zero este o sarcină destul de realizabilă pentru Lamborghini, dar o limuzină pe care să o conduci zi de zi şi în care să plimbi familia în week-end-uri, este o experienţă de care Lamborghini nu dispune.

Producătorul italian nu are suficiente surse financiare sau inginereşti ca să facă faţă provocării. Audi a declarat că acest automobil este exact de ce are nevoie Lamborghini la moment, pentru a-şi dubla vânzările şi pentru a face faţă problemelor financiare pe care le întâmpină. Lucru posibil datorită faptului că produsele de acest gen - sport car cu 4 uşi capătă o popularitate din ce în ce mai înaltă. De la surse neoficiale s-a alfat ca şasiul planificat pentru limuzina-coupe Audi A9, lansată în 2008 la Paris, va sta acum sub Estoque.

Sursele de la Audi prognozează o creştere a vânzarilor cu 2000-2500 maşini pe an. Super sedanul va avea motorizare V10 şi V12 cu tradiţionala tracţiune integrală de la Lamborghini, cava va avea nevoie de un efort creativ pentru a putea fi combinat cu şasiul Audi.Lamborgini însă nu şi-ar dori ca lansarea Estoque să lase în umbră lansarea iminentă a noului său produs V12 Aventador.