Poliția cehă a reutilat un Ferrari 458 Italia într-un vehicul de patrulare, pentru a prinde iubitorii de tuning neautorizat! (VIDEO)

De Pavel   |  28 Iulie, 2022

Distribuie :

În flotele de poliție din multe țări există o varietate de modele de performanță, sportcaruri și chiar hypercaruri. Uneori, angajații departamentelor confiscă mașinile de la infractori, care sunt apoi reutilate folosite ca mașini de patrulare.

Așa sa întâmplat și cu acest Ferrari 458 Italia, care a stat într-o parcare deschisă timp de aproximativ zece ani. După unele modificări, supercarul a fost livrat către Departamentul ceh de supraveghere specială. Ofițerii de poliție special instruiți vor avea voie să conducă mașina la viteze maxime, profitând de fiecare cal putere pe care îl dezvoltă.

După o lungă perioadă de stagnare, mai multe piese ale acestui ferrari 458 italia au necesitat schimb sau restaurare. Poliția cehă a cheltuit 470 de mii de coroane pentru modernizarea supercarului, echivalentul a 19.000 de euro. 

În timpul lucrărilor, elementele deteriorate au fost restaurate, după care au fost instalate echipamente speciale de poliție, cum ar fi girofarul. În plus, Ferrari-ul a fost vopsit în gri și dotat cu o livree polițienească care implică dungi reflectorizante galben-albastre.

Sub capotă a fost păstrat V8-ul din uzină, de 4.5 litri volum, capabil de 570 CP!

Departamentul de poliție va folosi acest 458 Italia în urmărirea infractorilor și pentru a efectua patrularea în locurile neautorizate unde își dau întâlnire pasionații de tuning auto. Pe lângă acest Ferrari, flota Departamentului include și zece exemplare BMW 540i xDrive Touring, echipate cu un motor turbo V6 de 3.0 litri volum, care dezvoltă 335 cai putere.