Poluarea de astăzi, carburantul maşinilor de mâine!

De Redactor AE | 17 Mai, 2017
Problema poluării, astăzi, se pune cel mai mult pe spatele constructorilor de automobile, care sunt forţaţi să găsească noi şi noi soluţii pentru a reduce emisiile de substanţe nocive în atmosferă. Ei bine, se pare că există o rezolvare pentru toate.
Imaginează-ţi un nou tip de vehicule care "papă" toxine şi produce hidrogen, iar cel din urmă este folosit pentru a alimenta propulsoarele. Nu este chiar ca un arbore care să îţi dea înapoi oxigen, dar tot acţionează ca un filtru de aer.
Cercetătorii de la Universtăţile din Antwerp şi Leuven (Belgia) au construit un mecanism complicat în care are loc prpcesul de – fotocataliză heterogenă. Cu alte cuvinte, metoda foloseşte lumină şi un catalizator, iar astfel se produce o reacţie chimică.
Acelaşi proces a fost folosit în trecut pentru extragerea hidrogenului din apă şi pentru anularea substanţelor poluante din petrol. După un proces mai complicat - pentru a cărui înţelegere ar fi trebuit să ne fi plăcut foarte mult chimia – am înţeles că aerul poluat este purificat, în timp ce hidrogenul este un rezultat al degradării sibstanţelor poluante, scrie promotor.ro.
Profesorul Sammy Verbuggen de la Universitatea din Antwerp a spus că e meritul echipei lui că a găsit o nouă funcţionalitate mecanismului prin care până azi se putea extrage hidrogen doar din apă. Hidrogenul extras acum şi din aer poluat poate fi folosit imediat precum combustibil.