Porsche celebrează un sfert de veac de la apariția modelului Boxster cu ediția limitată 25 Years

De Sergiu   |  13 Ianuarie, 2021

Distribuie :

Porsche sărbătorește 25 de ani de la debutul Boxster cu o ediție specială, limitată la doar 1.250 de unități, mărturie a popularității modelului, care încă păstrează vie filozofia instituită cu un sfert de veac și câteva generații în urmă.

Nemții a lansat Boxster în 1996 în Europa și 1997 în SUA ca succesor spiritual al lui 914. După 25 de ani, Porsche a produs peste 357.000 unități ale cunoscutei mașini sport.

Natural, Boxster 25 Years prezintă inspirații aspectuale de la conceptul prezentat în 1993 la Salonul Auto Internațional de la Detroit. Printre acestea se numără elemente realizate în culoarea specială Neodyme, asemănătoare cuprului polisat, utilizată la prizele de aer din față și laterale, inscripții, dar și jantele în cinci spițe de 20 inci. Reminiscențe ale conceptul original mai pot fi găsite și în gama cromatică a ediției aniversare, oferită în GT Silver Metallic, dar și Jet Black Metallic și Carrera White Metallic.

Alte detalii exterioare inedite includ sistemul de evacuare Sport cu țevi de eșapament din aluminiu lucios și un cadru negru al parbrizului, dar și capacul gurii rezervorului de combustibil cu inscripții speciale.

Ediția 25 Years se bazează pe 718 Boxster GTS 4.0, echipat cu un propulsor de 4.0 litri volum ce dezvoltă 394 CP, în cuplu cu o cutie de viteze manuală în 6 trepte sau o transmisie PDK cu dublu ambreiaj. Viteza maximă e limitată la 293 km/h.

Interiorul ediției speciale se prezintă cu tapițerie din piele roșie Bordeaux, dar și un acoperiș din material textil de aceeași culoare, fiind disponibilă însă și opțiunea pe negru. Scaunele se reglează electric, în 14 poziții, iar volanul este prevăzut cu încălzire.

Alte dotări includ amortizoare reglabile pe înălțime, pachetul Sport Chrono cu un instrumente digitale și analogice, iar pe partea tehnică și un diferențial mecanic cu alunecare limitată cu vectorizarea cuplului.

În Germania, prețul lui Boxster 25 Years începe de la 94.986 euro, iar în SUA de la 99.950 $. Livrările vor începe în câteva luni.

x
x
x
x
x
x
x
x

 

Recomandate:

Ce ziceți dragi automobiliști? Bucuroși de noile prețuri la carburanți? - Photo
Sociale
Ce ziceți dragi automobiliști? Bucuroși de noile prețuri la carburanți?

Au răbdat cât au răbdat, și răpuși de probleme financiare grandioase, pentru a ieși din colapsul și deficitul de bani, unele companii petroliere au decis că ”e timpul să acționeze”.

Redactor AE