Porsche Panamera S acum și Hybrid

De AutoExpert   |  21 Februarie, 2011

Distribuie :

 

 

Porsche Panamera S acum și Hybrid

Porsche este o combinare perfectă a tradiției și inovației, ei rămân fideli idențității dar sunt deschiși inovațiilor. După o perioadă de folosire insistentă a propulsiei electrice pentru toate modelel sale a venit timpul și pentru Panamera hybrid.

Acest model nu aduce multe noutăți, și se bazează pe aceeași rețetă de succes a modelului Porsche Cayenne S Hybrid. Adică același motor V6 supraalimentat de 3.0 litri care produce 333 cai putere, și motorul electric de 47 cai putere care livrau în final șoferului 380 cai putere, toată această schemă fiind conectată la o cutie de tip Tiptronic S în opt trepte.

Panamera accelerează de la 0 la 100km/h în doar 6 secunde, viteza maximă fiind de 270km/h. Hibridul german se mai laudă cu un consum de carburant de 7.1 litri la 100 km și emisii de CO2 de 167 g per km, valorile coborând până la 6.8 litri la 100 km și emisii de CO2 de 159 g per km atunci când se optează pentru pneuri Michelin cu rezistența scazută la inaintare. Modelul poate rula în mod complet electric pe o distanță de 2 kilometri cu o viteză maximă de 85km/h. Gama Porsche Panamera poate cuprinde acum 6 versiuni diferite, datorită variației hybrid. Modelul va fi disponibil din luna iunie a cestui an, la un preț de 106.185 Euro.