Porsche prezintă noul 911 GT3 Touring! Versiunea renunță la aripa spate fixă și este disponibilă cu transmisie manuală sau PDK

De Sergiu   |  16 Iunie, 2021

Distribuie :

Porsche dezvăluie noul 911 GT3 Touring, care combină ADN-ul versiunilor stradale 911 cu mașinile de curse ce au scris istorie pe circuit. Numele Touring nu e nou în gama Porsche; acesta a apărut în îndepărtatul 1973, revenind în 2017, după o lungă pauză.

Cea mai vizibilă diferență exterioară față de 911 GT3, este lipsa aripii spate supradimensionate. În schimb, forța de apăsare necesară la viteze ridicate este generată de un eleron, care se activează automat. O altă particularitate, mai subtilă, sunt ramele din aluminiu anodizat pentru geamuri.

Porsche 911 GT3 Touring oferă ambianța unei mașini sport clasice în habitaclu. Volanul, schimbătorul de viteză, capacul consolei centrale,  panourile și mânerele ușii sunt acoperite cu piele neagră. Interiorul parțial din piele are cusături negre, elementele centrale ale scaunului sunt acoperite cu țesătură în aceeași gamă cromatică, iar plafonul este, de asemenea, negru. 

Prin simpla apăsare a unui buton, afișajele digitale din stânga și din dreapta turometrului sunt reduse la informațiile esențiale privind presiunea în anvelope, temperatura uleiului și a lichidului de răcire și nivelul de combustibil. 911 GT3 are un comutator de mod ușor accesibil pe volan. Acest lucru facilitează tranziția rapidă între setarea Normal și modurile personalizabile Sport și Track.

Nemții oferă, de asemenea, practic toate dotările opționale pentru 911 GT3 în combinație cu pachetul Touring. Aceasta include toate culorile exterioare și ale jantelor, farurile LED cu funcția Porsche Dynamic Light System și Porsche Dynamic Light System Plus, diverse sisteme de asistență, frâne ceramice și pachetul Chrono printre altele.

Capota e realizată din plastic armat cu fibră de carbon (CFRP), iar jantele forjate din aliaj pun accentul pe reducerea greutății, la fel ca și sistemul de evacuare sport.

Motorul de 4.0 litri volum, aspirat natural, dezvoltă 510 CP și 470 Nm. Agregatul poate fi cuplat la o transmisie manuală cu șase trepte sau una automată PDK cu șapte rapoarte.

Unitățile echipate cu transmisia manuală ating 100 km/h în 3.9 secunde, iar varianta cu PDK finisează exercițiul în 3.4 secunde. 

În ciuda caroseriei mai largi, a roților mai mari și a caracteristicilor tehnice suplimentare, noul GT3 Touring nu adaugă în greutate. Cântărește 1.418 kg cu transmisia manuală și 1.435 kg cu transmisia PDK.

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x