Porsche Taycan Turbo S într-un duel direct cu McLaren 720S (VIDEO)

De Redactor AE   |  20 Septembrie, 2020

Distribuie :

Lansat în 2017, McLaren 720S a devenit rapid celebru pentru timpii săi de accelerare. Cartea mașinii vorbește despre numai 2.9 secunde pentru un sprint de la zero la 100 km/h, astfel că devine lesne de înțeles și de unde i se trage faima. 

Doar că din 2017 și până acum se fac deja trei ani de zile, iar într-o lume în care lucrurile evoluează cu o viteză mai mare decât ne-am fi dorit noi asta, zilnci apar noi concurenți, care să atenteze la faima britanicului. Unul dintre ei este cel mai nou Porsche Taycan, un EV cu patru portiere, tot atâtea locuri și cu o doză de sentiment premium, ceea ce le lipsește în general mașinilor electrice de astăzi. 

McLaren-ul se laudă cu 720 de cai putere, extrași dintr-un motor V8 de 4.0 litri, turbo-aspirat. Taycan-ul Turbo S este full electric, și este pus în mișcare de motoare electrice și baterii de acumulatoare, care îi pot asigura în jur de 760 de cai putere. Balanța puterii se înclină către Porsche, însă ultimul are și cu până la 1.000 de kg mai mult (2.295kg) față de McLaren care cântărește numai 1.332 de kilograme!

Știți foarte bine că timpii de accelerație declarați oficial, sunt cronometrați în condiții perfecte, cu piloți profesioniști și după o serie de teste și repetări. În viața reală însă, lucrurile stau cu totul altfel. Cursele de semafor, unde cel mai des trebuie să-ți arăți supremația, au loc spontan, fără pregătiri și fără șanse pentru rematch. 

Uite că exact asta s-a încercat în videoclipul de mai jus, un singur run, fără pretenții. Să ne spuneți dacă învingătorul este cel ales de voi, încă până a se da startul.