Potrivit unor surse, Auto Pilotul Tesla ar fi provocat peste 1.000 de accidente!

De Inna   |  29 Mai, 2023

Distribuie :

Cotidianul german Handelsblatt a realizat o investigație cu privire la AutoPilotul Tesla. Potrivit cotidianului, pilotul automat ar fi provocat peste 1.000 de accident, deși constructorul american a raportat un număr mult mai mic. Trebuie să menționăm că cele peste 1.000 de accidente sunt raportate la ultimii 8 ani de activitate.

Conform informațiilor oferite de cotidianul german, pilotul automat al celor de la Tesla provoacă erori mult mai grave decât recunoaște constructorul american. Unele informații din baza de date a celor de la Tesla afirmă că peste 1.000 de evenimente rutiere ar fi fost cauzate de defecțiuni ale sistemului de asistență la rulare, în ultimii 8 ani.

Desigur că majoritatea dintre acestea au avut loc în Statele Unite, unde inițial sistemul a și devenit operațional. La această concluzie cotidianul german a ajuns după ce a realizat analiza a peste 23.000 de fișiere care aparțin Tesla, ce ar fi fost oferite presei de un fost angajat. Compania americană a refuzat să comenteze descoperirile până la acest moment.

Tot aceleași date arată că au fost făcute peste 4.000 de reclamații din partea clienților care au avut probleme cu funcționalitatea sistemului, majoritatea fiind ignorate. Potrivit germanilor, 2.400 dintre reclamații sunt cu privire la autoaccelerare necrontrolată a mașinilor, 1.500 de plângeri au fost cu privire la frânarea deficitară, dar au existat și cazuri de frânare de urgență sau opriri "fantomă", când nu erau necesare.