Prima clonă a modelului Aston Martin DB5, vedeta filmului Goldfinger a părăsit linia de asamblare! Vezi în premieră modificările aduse acestuia!

De AutoExpert   |  14 Iulie, 2020

Distribuie :

Așteptarea a luat sfârșit pentru primul norocos care va pune mâna pe un DB5 dotat cât mai fidel față de original. La un preț de peste 3.000.000 euro per mașină, fiecare unitate e completată cu un întreg set de jucării pentru băieți. Băieți mari cu portofele pe măsură.

De fapt, vor fi construite 28 de mașini, dar EON Productions și Aston Martin va păstra câte unul, iar un al treilea va fi vândut în scopuri caritabile.

Le-a luat aproape doi ani britanicilor să materializeze proiectul anunțat în august 2018, dar rezultatul e pe măsura așteptărilor. Peste 4500 ore de muncă manuală în uzina Aston Martin din Newport Pagnell sunt necesare pentru fiecare copie. Creația a primit numele generic ”Job 1” oferă o similaritate izbitoare cu cea  mai faimoasă mașină a agentului 007.

Pentru a-i explica măcar parțial suma incredibilă cerută pentru fiecare exemplar, vom trece în revistă completările primite.

Pentru o ofensivă veritabilă i s-au adăugat berbeci pe față și spate integrați în barele de protecție, mulaje de mitraliere în partea frontală, tăietoare de anvelope ( și ele sunt doar replici) și binecunoscutul panou detașabil implantat în acoperiș pe partea pasagerului. Mai completează palmaresul sistemul de lăsare a dârelor de ulei, a unei perdele de fum și un ecran de protecție contra gloanțelor retractabil. Cireașa de pe tort, un ”must have” pe toate mașinie speciale sunt numerele de înmatriculare schimbabile prin rotație, dotate cu tocmai trei seturi de plăcuțe.

Pe interior sunt prezente clasicul buton de activare în măciulia schimbătorului de viteze, ecran de radar simulat, un telefon instalat în ușa șoferului, spațiu de depozitare pentru arme. De asemenea, unele funcții vor putea fi activate de la distanță, prin intermediul unei telecomenzi.  

Panourile caroseriei sunt realizate din aluminiu peste un șasiu din oțel ultra ușor. La motor s-a decis păstrarea tradițiilor, alimentarea cu combustibil fiind realizată prin trei carburatoare, conectate la propulsorul de 4.0 litri, șase-în-linie, evaluat la 290 cai putere.

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x

 

 

Recomandate:

Audi pregătește o versiune nouă pentru Q6 e-tron, dedicată pentru China - Photo
Noutăți
Audi pregătește o versiune nouă pentru Q6 e-tron, dedicată pentru China

Audi a publicat o imagine teaser pentru viitorul său Q6L e-tron, un SUV electric cu ampatament lung. Lansarea oficială este programată pentru 24 aprilie, în cadrul evenimentului Volkswagen Group

Inna