Primele informații despre noul Opel Astra: Design inspirat de la Mokka, versiune cu 300 CP și tracțiune integrală

De Sergiu   |  23 Noiembrie, 2020

Distribuie :

În lumina vânzărilor în scădere, deja consacratul model al celor de la Opel, Astra, se va îmbogăți cu o nouă generație în 2021, pentru a revitaliza cumva dinamica în declin înregistrată în ultimii ani. Dacă cândva Astra se apropia la capitolul vânzări chiar de favoritul Golf, acum constructorul s-a decis la schimbări radicale pentru viitoarea iterație.

Actuala generație Astra a debutat în 2015, pe vremea când Opel își număra ultimele zile sub aripa GM, până la înstrăinarea inevitabilă a mărcii către Groupe PSA, fapt survenit în 2017. Practic imediat după aceste eveniment, au fost pornite cercetările pentru dezvoltarea noii generații. Ulterior, a devenit cunoscut faptul că la baza modelului va sta platforma EMP 2 și că va fi asamblat în Rüsselsheim, reședința Opel, spre deosebire de actualul Astra, ce este asamblat în Gliwice, Polonia.

Acum, necunoscutul se ridică și mai mult de pe viitoarea generație. Jurnaliștii publicației Autocar au reușit să dezvăluie unele detalii în cadrul unui interviu cu Mark Adams, designerul șef Opel. Aspectul, la fel ca și pe Mokka, va rezona cu noua filozofie adoptată de companie, numită Opel Vizor, următoarele modele din gamă urmând să se armonizeze și ele cu aceasta în viitor. În ciuda înrudirii recente cu modelele grupului PSA, pe exterior sau interior nu se vor vizualiza careva elemente comune cu variantele Peugeot sau Citroen.

Unele similitudini cu ”francezii” se vor observa însă pe partea motorizărilor, ce vor fi împrumutate de pe Peugeot 308. Platforma folosită vine însă cu o serie de limitări. E puțin probabil să apară versiuni complet electrice ale noii Astra. În schimb, se prevăd două variante plug-in hybrid, ce vor veni în versiuni cu tracțiune față și integrală, pentru ultima fiind rezervat, conform unor surse un propulsor de 300 CP, asemănător celui prezent pe 508 Peugeot Sport Engineered.

Cel mai probabil, noua generație va veni pe piață de la începutul anului 2022, fiind disponibilă în versiune cu 5 uși hatchback și estate.

 

Recomandate:

Ce ziceți dragi automobiliști? Bucuroși de noile prețuri la carburanți? - Photo
Sociale
Ce ziceți dragi automobiliști? Bucuroși de noile prețuri la carburanți?

Au răbdat cât au răbdat, și răpuși de probleme financiare grandioase, pentru a ieși din colapsul și deficitul de bani, unele companii petroliere au decis că ”e timpul să acționeze”.

Redactor AE