Primul exemplar Aston Martin DB12 a fost vândut la o licitație pentru 1.5 milioane de euro!

De Inna   |  26 Mai, 2023

Distribuie :

Aston Martin a lansat modelul DB12. Acum, primul exemplar al acestui model a fost vândut în cadrul unei licitații pentru un preț de 1.5 milioane de euro! Drept recompensă, capacul motorului va fi semnat de către piloții Aston Martin F1, Fernando Alonso și Lance Stroll.

Noul model al britanicilor este echipat cu un propulsor V8 de 4.0 litri volum, biturbo. Acesta livrează 680 CP și 800 Nm. Datorită acestor caracteristici, automobilul atinge 100 km/h în doar 3.6 secunde! Viteza maximă a automobilului este limitată la 325 km/h. 

Primul exemplar al lui DB12 a fost vândut în cadrul unei licitații organizate cu ocazia evenimentului caritabil amfAR Gala Cannes. Banii acumulați din vânzarea modelului vor fi donați în scopuri caritabile. 

Modelul în cauză este finisat în nuanța Iridescent Emerald și oferă câteva detalii speciale, care sunt semnate de către divizia Q by Aston Martin. Iar cel mai așteptat lucru este capacul semnat de către piloții echipei de Formula 1 Aston Martin, Fernando Alonso și Lance Stroll.