Proiectul legislativ Autostrada Unirii Iaşi-Târgu Mureş-Ungheni a fost avizat pozitiv!

De Redactor AE   |  12 Octombrie, 2017

Distribuie :

Proiectul de lege privind demararea lucrărilor de construcție pentru Autostrada Iași-Târgu Mureș-Ungheni, numită și „Autostrada Unirii” a fost avizat pozitiv de Comisia pentru buget şi finanţe din cadrul Senatului României. Despre acest lucru a anunţat astăzi deputatul român, Constantin Codreanu, pe pagina sa de Facebook, scrie realitatea.md.

„Este un proiect inițiat de colegii mei de la Partidul Mișcarea Populară, domnii deputați Petru Movilă (Iași) și Marius Pașcan (Târgu-Mureș), în dreptul căruia apar ca și coinițiator. Suntem toți conștienți că această autostradă va apropia și mai mulți cele două maluri ale Prutului. Tocmai de aceea, vom monitoriza cu maximă atenție procesul legislativ aferent acestui proiect și vom insista ca Guvernul României să își asume realizarea acestei autostrăzi”, scrie Codreanu pe Facebook.

Autostrada Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni va avea o lungime de 320 de kilometri și va cuprinde trei tronsoane: Târgu Mureş - Ditrău,  Dităru - Târgu Neamţ și Târgu Neamţ – Ungheni. Viteza medie de deplasare pe traseu va fi de 100 kilometri la oră, diminuând cu circa 40% traficul prin zonă în orele de vârf. Connstrucția acesteia va costa peste patru miliarde de euro, fiind cea mai scumpă autostradă din România.