Range Rover Sport, a fost ales cel mai defectuos automobil britanic!

De Redactor AE   |  14 Noiembrie, 2019

Distribuie :

Într-un studiu recent, legat de fiabilitate, Range Rover Sport s-a dovedit a fi primul de la coadă, adică cel mai nesigur dintre toate.

Studiul a inclus mașini cu o vechime de mai mică de trei ani de zile, iar în baza rezultatelor obținute au primit și un punctaj de la 1 la cinci stele. Range Rover-ul a primit o singură stea...

Și asta pentru că 42% din proprietarii acestui automobil, au fost nevoiți să se adreseze la n service de mai multe ori, în ultimile 12 luni, acuzând probleme majore. Printre acestea se numără defecțiuni ale sistemului de navigație, conexiune internet, ceasuri de bord sau probleme legate de calculatorul de bord.

Defecțiuni au fost înregistrate și pe partea suspensiei sau a senzorilor de parcare. Cel puțin 11% au fost nevoiți să apeleze la serviciile de evacuare a mașinii cel puțin o dată în an, tot din cauza defecțiunilor apărute.

Range Rover Sport a primit această ”distincție” din cauza faptului că rata de defecțiuni este de 4 ori mai mare decât la oricare alt automobil nou, iar în rezultat au fost nevoiți să se lipsească de mașina persoanlă mai multe zile și în mod repetat.

De menționat că Range Rover Sport nu era chiar singurul de la coadă, acestuia i s-a alăturat și modelul Discovery Sport, plasând astfel constructorul Land Rover în topul celor mai puțin fiabile mărci de automobile, al doilea an consecutiv.