Rolls-Royce a prezentat conceptul unui camion hibrid!

De Inna   |  14 Septembrie, 2021

Distribuie :

Cu ocazia desfășurării evenimentului MINExpo 2021, producătorul britanic prezintă un concept unic și anume camionul hibrid. Potrivit oficialilor, acest sistem de propulsie va reduce până la 30% din emisiile de CO2. 

Rolls-Royce este prezent în mai multe domenii automobilistice, doar că sub diferite branduri. De exemplu, MTU este compania care comercializează motoare și sisteme de propulsie pentru nave și vehicule de uscat, de mari dimensiuni. Mai ales pentru vehiculele care sunt utilizate în domeniul minier. 

Conceptul îmbină în sine un motor diesel de la MTU cu un pachet de baterii, care se încarcă odată ce camionul coboară în carieră. Procesul de încărcare are loc datorită sistemului de recuperare a energiei la frânare. 

Odată ce este utilizat și pachetul de baterii, volumul motorului va scădea, fapt care va duce la scăderea emisiilor de CO2. Acest concept a fost scos la iveală odată ce reprezentații BMW au vorbit că pentru a reduce cantitatea de emisii, trebuie regândit întreg procesul de construcție a mașinilor.  Dar și procesul de extracție a mineralelor necesare.