Rolls-Royce Wraith transformat într-un Shooting Brake de atelierul Carat Duchatelet

De Sergiu   |  28 August, 2020

Distribuie :

O serie de imagini misterioase au ieșit la suprafață în spațiul informațional în care apărea un Rolls-Royce camuflat lansând speculații printre internauți cu privire la originea sa. Unele voci susțineau chiar că ar fi vorba de un nou model al producătorului.

Surprinși de senzația care a stârnit-o modelul, autorii acestor modificări au dat cărțile pe față. ”Vinovat” de vâlva de pe internet e atelierul belgian Carat Duchatelet. Tot din acest motiv, aceștia au ridicat voalul, poate prea prematur, de pe creația lor, numită oficial Carat Duchatelet Silver Spectre Shooting Brake, având la bază un Rolls-Royce Wraith.

Totul a pornit de la ideea unui client, care s-a adresat atelierului cu o cerere neobișnuită - de a transforma un Wraith confrom necesităților proprii. Belgienii au acceptat provocarea, și, se pare că le-a plăcut chiar. Un total de șapte exemplare vor primi eventual tratamentul acestora.

Se pare că conversia a necesitat un efort masiv, nenumărate ore de manoperă fiind folosite la alinierea liniilor caroseriei într-un produs armonios. Luneta a preluat un unghi mai agresiv ce continuă silueta mașinii și o transferă mai departe, în jos. Geamurile laterale au necesitat o regândire totală, căpătând dimensiuni generoase, fiind străjuite de inserții cromate masive. Mici modificări au fost realizate și pe partea frontală.

Interiorul se prezintă oarecum obscurizat, doar spatele a fost expus privirilor, într-un trio de piele pe alb, negru și roșu. Partea frontală încă nu a fost dezvăluită din păcate. 

Nu a fost prezentată vreo informație în ce privește costul conversiei, dar tirajul limitat și sinecostul nu tocmai mic al ”materiei prime” ne face să ne gândim că este destul de însemnat.

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x